Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #18: hakkliha-juustupada gone wrong ehk välja kukkus supp

Ma tahtsin teha pajarooga, tõesti tahtsin. Aga poole keetmise pealt vaatasin, et vett läks liiga palju. Variant üks oleks olnud kõik valmis keeta ja seejärel üleliigne vesi kurnata. Variant kaks oli jätta vesi alles ja kujutada ette, et tahtsin algusest peale suppi teha. Võitis teine variant. Nii kui nii läks spagettidega frikadellisupp veidi aia taha ja supipäeva asemel tuli praepäev :D Eks huvilised saavad siis ise valida, kas tahavad hakklihasuppi või pajarooga. 

Vajalike asjade nimekiri on mõlemas üks: pakk hakkliha (või vorsti, sinki), kaks-kolm porgandit (oleneb nende suurusest), kuus kartulit, vajadusel veidi toiduõli praadimiseks, pakk riivjuustu, 250ml piima, soola, sidrunipipart, tilli, hakklihamaitseained või teisi maitseaineid, mis sulle meeldivad. Samuti võib lisada sibulat ja rohelist sibulat ning üks puljongikuubik.

Pane hakkliha (ja kui kasutad sibulat, siis see ka) potipõhja. Lisa juurde maitseained ja maitseroheline ning prae läbi. Sel ajal kui hakkliha toimetab, tükelda porgand ja kartul. Valmis hakklihale vala peale vesi ja juurviljad. Viska hulka ka puljongkuubik. Lase keema tõusta ja lisa juurde riivjuust ja piim ning kui soovid, siis ka roheline sibul. Lase uuesti keema tõusta ning keeda, kuni kõik koostisosad on pehmed. Meenutan veel korra: kui tahad suppi, lisa vett julgelt. Kui soovid pajarooga nagu see oleks pidanud olema, siis pane vett nii palju, et kartul ja porgand normaalselt valmida saaksid. 

Kommentaarid