Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #17: ühepajatoit tomatikastmes

Ühepajatoit-vana hea. Seekord küll mitte päris selline klassikaline variant. Seda lihtsalt seetõttu, et mu meeli hakkas kõditama mõte sellest, kuidas seal pole kapsast, aga on seeni ja tomateid, mida pole veel elus lisanud toidu sisse, mis kannab nimetust ühepajatoit. Kuna pool elanikest siin majas sööb suures osas kõrvadega, ehk oluline on toidu nimi, siis sobis see ideaalselt. Ütled ühepajatoit: oo nii hea, mu lemmik, maitseb hästi. Ütled pajaroog seente ja tomatitega: aitäh, mul on kõht juba täis, ma vanaema juures sõin :D 

Potti peaks jõudma pakk hakkliha, umbes viis kartulit (olenevalt nende suurusest ja sinu vajadustest rohkem/vähem), nii umbes neli porgandit, väike karbitäis šampinjone (või suurest karbitäiest pool), üks purk purustatud tomateid, kolm küüslauguküünt, puljongikuubik, üks sibul, maitseained, maitseroheline. Vett on ka vaja, aga see vist ilmselge ilma kirja panematagi :D 
Alustuseks prae potipõhjas ära hakkliha koos sibula ja küüslauguga. Õliga ära priiska, sest hakkliha ajab ise ka vedelikku välja. Muidu lõpetad ühe väga rasvase õhtusöögiga. Lisa pannile juurde ka maitseained ja maitseroheline (mina kasutasin soola, sidrunipipart ja tilli). Kui hakkliha on valmis, lisa juurde veidi vett ja puljongikuubik. Seejärel pane potti ka kooritud ja tükeldatud kartul, porgand. Sel ajal, kui juurviljad vaikselt podisevad tulel, tükelda šampinjonid, lisa ka need ning pane sisse ka purustatud tomatid. Vajadusel lisa vett, aga ära unusta, et tegu ei ole supiga, vaid ühepajatoiduga. Keeda juurdviljad pehmeks ning vajadusel timmi maitseainetega maitset.

Kommentaarid