Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #17: kartulipuder hakkliha ja rohelise sibulaga

Kartulipudru on selline hea kerge toit, mille valmistamine on lihtne ja ülimalt kiire. Ilmselt oli ka hea, sest pott sai nii kiiresti tühjaks. Ise sain veel viimasel hetkel jaole ja Triin kraapis potipõhjast riismed. Ma kahtlen sügavalt, et nad kõik aasta otsa süüa polnud näinud, seega jääb ikka see, et oli kriitikute maitse järgi :D 

Vaja on kartuleid (mina panin keema 15 toorest, aga vabalt võib kasutada ka eelmise päeva keedukartuli ülejääke, kui neid juhtub olema), vabalt valitud kogus rohelist sibulat, pakk hakkliha, veidi õli, üks-kaks sibulat, törts tšillikastet, maitseaineid (sool, sidrunipipar), maitserohelist, üks puljongikuubik ja pakk riivjuustu. 

Koori ja tükelda kartul väiksemaks ning pane soolaga maitsestatud vette keema. Lisa sinna ka puljongikuubik. Sel ajal, kui kartul elab vaikselt oma elu, võta pann. Pane sinna hakkliha, maitseained, maitseroheline ja sibul. Prae hakkliha valmis. Nüüd lõika juurde ka roheline sibul. Sega korralikult läbi ja lisa tšillikaste. Kuumuta mõni minut, tõsta pliidilt ja jäta ootama. Kui kartul on valmis ja kurnatud, lisa juurde natuke piima, pisut võid ja riivjuust. Tee kartul pudruks. Selle jaoks võid kasutada saumikserit, blenderit või kartulinuia, mis iganes sulle endale paremini sobib. Kui pudru on valmis, lisa pannilt hakklihasegu, sega korralikult ühtlaseks ja lase hea maitsta. 

Kommentaarid