Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #17: viineri-makaronivorm

Jätkasin traditsiooniga rõõmusta le famiiliat vähemalt ühe korra nädalas makaroniroaga. seekord sai valituks viineri-makaronivorm, mille vahele oleks ideaalselt sobinud kurgi-sinepisalat. Suure otsimise peale isegi leidsin selle poeletilt ülesse, aga Meheraasu keeldus kategooriliselt, sest "me keegi ju ei söö sinepit" ja palus alandlikult, et äkki asendaksin selle hoopis ema tehtud oasalatiga. Natuke mossitasin, aga lõpuks olin nõus. Kahetsema ei pidanud. Kui siis ainult seda, et pagana oasalat sai otsa ja pean ema keldrisse minema seiklema jälle :D 
Mõnusa suutäie jaoks on vaja kaks pakki makarone (tegelikult poolteist, aga katsu sa poest poolikut pakki osta..), pakk viinereid, kaks sibulat, kaks küüslauguküünt, purk purustatud tomateid, veidi tšillikastet, purk isetehtud oasalatit (või sinepi-kurgisalatit. või hoopis mõnd muud meelepärast salatit, mis võiks sobida), pakk riivjuustu, maitseaineid, maitserohelist ja puljonikuubikut. 

Alustame, nagu alati, sellest, et makaron läheb soolaga maitsestatud vette keema ja sinna lisad ka puljongikuubiku. Sel ajal kui makaron rahulikult omi asju toimetab, haki sibul ja küüslauk ning viinerid ning pane need pannile. Lisa ka maitseained (sool, sidrunipipar, till või muud vabal valikult. Hästi sobib siia ka pitsamaitseaine) ning prae viiner kergelt läbi. Veidi enne pliidilt võtmist lisa purustatud tomatid ja tšillikaste. Sega veelkord kergelt läbi ja võta tulelt. Sega viinerisegu hulka ka oasalat (või muu salat) ja jäta ootele. Kui makaron on kurnatud, vala see küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Makaroni peale laota viineri-salati segu ja kergelt lusikaga sega pealmine kiht läbi. Siis läheb salatit ka allapoole. Kõige peale raputa riivjuust. Küpseta ahjus 200kraadi juures 30-35 minutit, sest kõik asjad on juba valmis ja ainult juust peab pealt kenasti ära sulama. 

Kommentaarid