Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #17: mõnusalt küüslaugune punane hakklihapada

Mulle hakkas see pajamajandus meeldib. Seega otsustasin, et kuigi alles eelmisel ringil sai üht hakklihapada teha, võtan seekord ka ette. Eelmine retsept on leitav siit. Kuna ma siiski ei soovinud täpselt sama, sest mingi lõbu peab ju ikka ka jääma, sai sellel korral mõni komponent juurde lisatud. 

Mida siis vaja on? Pakk hakkliha, üks sibul, kuus küüslauguküünt, üks suur või kaks väiksemat suvikõrvitsat, 800g (ehk kaks purki) purustatud tomateid, maitseained(sool, sidrunipipar, oma vaba valik), maitseroheline(till, petersell) ja üks puljongikuubik. Kes soovib võib lisada ka kaks paprikat või siis asendada need paprikad tomatitega. Ideepoolest ei ole see muidugi oluline, sest omajagu purustatud tomateid läheb toidu sisse niigi. Samas, kui on järgi jäänud mingit jääki, mis seisab niisama ja valmistub halvaks minema, on väga hea ära kasutada. Minagi panin sisse umbes pool karpi kirsstomateid, sest muidu oleks need prügikasti rännanud. 

Haki sibul ja küüslauk ning prae neid potipõhjas koos hakklihaga. Lisa sinna ka kõik maitseained ja maitseroheline. Õli ei ole vaja panna, sest hakkliha eritab niigi piisavalt vedelikku. Kui siiski tunned, et väga tahad, ära priiska. Sel ajal, kui hakkliha praadimisega tegeleb, koor ja tükelda suvikõrvits (ja paprika, kirsstomatid, kui neid kasutad). Kui hakkliha on valmis, lisa potti suvikõrvits, purustatud tomatid (ja paprika/kirsstomatid). Kui vedelikku on vähevõitu, võid lisada törtsu vett, aga seejuures peab jälgima, et tõesti oleks ainult õrn kiht. Vastasel juhul on sul seal potis lõpuks supp, mitte pajaroog. Viska sisse ka puljongikuubik ning keeda seni, kuni koostisosad on pehmed. 

Nagu eelminegi kord, keetsin kõrvale kartuleid. Põhjused jäid samaks :D Esiteks saab koguseliselt rohkem, seega on lootust, et jääb ka järgmiseks päevaks, kui koju tulles kellegi kõht peaks nii kohutavalt tühi olema, et ei jõua muud ära oodata :D Teiseks, ma oleks raudselt kuulnud, et seal oleks pidanud olema kartuleid ka. Seega ennetasin antud olukorda :D

Kommentaarid