Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #17: hakkliha-riisisupp köögiviljadega

Riis on siin majas veidi jäänud sellisesse seisu, et ega ta kasutust ei leia. Mitte, et ei tahaks, aga taaskord, teised väga ei taha. Alguses ikka üritasin nädalas võtta sisse vähemalt ühe roa, mille põhiosa oleks riis. Kuna need tekitasid kogu aeg parajat pirinat, siis jätsin selle teema sinnapaika. Kuna üks poolik pakk siiski veel kapis oli ja ma lihtsalt keeldusin seda niisama ära viskamast, pidin leidma teisi lahendusi. Suurepärane viis oli salaja kuhugi sisse susata. Nad supist ei osanud riisi leida :D 

Vabandan kohe alguses ära, et pilt nii kehvake sai. Unustasin alguses teha, sest midagi tuli vahel. Mis see täpselt oli, enam ei mäleta, aga ilmselt midagi elulaadset. Seega peate leppima ühe eriti halvakvaliteedilise klõpsuga, mis sai tehtud vahetult enne külmkappi panekut, et midagigi oleks ette näidata. 
Mulle isiklikult väga meeldib suppe keeta. Enamasti kiired, lihtsad ja koguseliselt samuti normaalsed. Ei pea viis tundi vaeva nägema, et väike potitäis õhtusööki saada. Seegi kord ei ole eriline erand ja vaja läheb võrdlemisi vähe koostisosi. Täpsemalt siis pakk hakkliha, kaks suuremat porgandit, viis keskmise suurusega kartulit, veidi rohelist sibulat, üks tavaline sibul, väiksem (või hoopis pool) kapsast, vett, peotäis riisihelbeid, pakk tomatipastat, kolm küüslauguküünt, maitseaineid ja maitserohelist (suhkur, sool, sidrunipipar, till, petersell) ning puljongikuubik. 

Alustuseks pane hakkliha koos tükeldatud sibula ja küüslauguga potti ja prae läbi. Lisa ka maitseained ja maitseroheline. Sel ajal, kui hakkliha toimetab pliidil, tükelda kapsas. Väga väikseks ei pea, aga tuletaksin rõõmsalt meelde, et mida väiksemad tükid on, seda kiiremini valmis saavad. Kui hakkliha on praetud, vala peale vesi ja pane sekka ka kapsas. Lisa puljongikuubik. Jäta taaskord pliidile podisema. Tükelda kartul ja porgand ning lisa samuti supi hulka. Edasi lõika hulka roheline sibul, vala sisse peotäis riisi ja tomatipasta. Keeda suppi, kuni kõik juurviljad on valminud. 

Kommentaarid