Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #18: kartulivorm riivjuustu ja sibulaga

Ma polnud ammu teinud ühtegi vormirooga. Kuigi mulle sügaval südames ei meeldi see vana vorminärakas, mida kasutan ja veel vähem meeldib mulle pärast selle pesemise ajal joogapoose võtta, et kõik kohad ei oleks vett täis, aga pann saaks puhtaks, otsustasin ikkagi vahelduse mõttes miskit ahjus teha. 

Vaja on väga väheseid asju (nagu peaaegu kõigis retseptides, mis siia kirja on saanud panna): mõned kartulid, no nii umbes 11-15 tükki, oleneb, kui suured nad sul on. Lisaks sellele on vaja pakki riivjuustu, piima, vähemalt kahte sibulat, tilli, soola ja sidrunipipart. 

Koori kartulid ja lõika nendest õhukesed kettad. Mida õhemad kettad teed, seda kiiremini toit valmib. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi esimeseks kihiks kartulid. Proovi laduda nii, et põhja eriti näha ei jääks. Selle jaoks pane üks kartuliviil otsakuti teise peale ja nii läbivalt kogu viilude asetamise ajal. Kui kartulikiht on laotud, puista sinna peale maitseained (sool, sidrunipipar, till), tükeldatud sibul ja pool riivjuustupakist. Seejärel lao uuesti kartulikiht. Nüüd pane jälle kartulite peale maitseained, sibul ja teine osa riivjuustust. Viimaseks kihiks lao taas kartulid. Kui mõni üksik kartuliviil veel järgi jääb, võid selle vabalt sinna peale panna. Ei ole mõtet ära visata. Ka viimasele kihile võid lisada maitseained. Nüüd tuleb piimavalamise koht. Piima võiks panna umbes nii palju, et vaid viimane kartulikiht oleks väljas. Kui soovid ülemist kihti saada krõbedaks, määri sellele toiduõli. Kui ettevalmistused on tehtud, pane vorm ahju ja küpseta 200kraadi juures seni, kuni kartulid on pehmed. Lisaks tavalisele sibulale (või selle asemel) võib kasutada ka rohelist sibulat. 

Kommentaarid