Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #17: hakklihasupp šampinjonidega või hoopis keedukartul seene-hakklihakastmega?

Kui jätta vahele paar muud juttu, mis ootavad rääkimist, siis oleks aeg edasi minna retseptijagamisega. Järgmisena sattus ette hakklihasupp šampinjonidega. Selle supi peale ütles Meheraasu, et ma võiks kartuleid keeta, sest kastmena oleks toit parem, kui supina. Ühesõnaga, see võib vabalt kasutust leida lausa kahe toiduna. Iseenesest võib muidugi lihtsalt supi sekka kartulit panna. Kes kuidas eelistab, eks.

Supp-kastme tegemise jaoks on vaja pakki hakkliha, ühte pakki šampinjone, 2 sibulat, 2-3 supilusikat jahu, vett, piima, soola, pipart, suhkrut, maitserohelist ja puljongikuubikut. Nagu eelmises lõigus sai juba öeldud, kui soovid, lisa ka kartulit või muud juurvilja. Siis pead lihtsalt arvestama, et toidutegu võib kesta mõni hetke kauem, olenevalt sellest, kui kaua juurvili pehmeks keeb. 

Alustuseks pane potipõhja hakkliha, sibul ja maitseained. Prae hakkliha kenasti läbi, ka sibul võiks muutuda klaasjaks. Kui hakkliha on valmis, lisa sekka ka tükeldatud šampinjonid ning prae seni, kuni seentest tulev vedelik on aurustunud. Seejärel lisa nisujahu ja sega hoolega läbi. Hooletu segamise tagajärjeks võivad hiljem olla suured jahuklimbid supis. Sega pidevalt, et jahu põhja ei kõrbeks ning ettevaatlikult vala peale vesi. Vala peale ka tunde järgi piima. Kõige lihtsam on teha nii, et vesi ja piim koos tekitaksid täpselt paraja koguse vedelikku supi jaoks. Võta supp tulelt, kui see on keema tõusnud (või juurviljade valmimisel, kui soovisid neid lisada)

Kommentaarid