Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #10: porgandipüreesupp

Nädalavahetusel võtsin ette porgandisupi tegemise. Südames oli mul hea meel, et vedas ja veel mõni vähest ettevalmistust vajav toit oli järjekorras. Noh, ütleme nii, et Meheraasu peaks õnnelik olema oma eemalviibimise pärast. Ta oleks ilmselt eelistanud nälgida :D Õnneks lapsed ikkagi sõid. Hoolimata sellest, et mulle meenutas valmis roog pigem beebi mähkme sisu, kui meeldivat õhtusööki. Mudilane ja Pisike pole muidugi mähkmevahetust pidanud tegema, seega neil selline seos õnneks puudus :D See on ka põhjus, miks siin ei saa olema sellest pilti. Mulle lihtsalt ei meeldinud. Samas kirja panemata ka ei taha jätta. Tuleviku tarbeks hea teada, et ei tasu jamada sellega. 

A tahad proovida, et ehk tuleb paremini ja kenamalt välja? Ole lahke. Selle jaoks too koju porgandit (kogus vali ise olenevalt porgandite suurusest ja sellest, kui suurt kogust suppi tahad. Mina kasutasin ühe paki porgandeid. Teate küll neid kenasti juba eelnevalt pestud porkse), kimp rohelist sibulat (või sellerivars. Taaskord ütlen, et pane nii palju kui ise soovid), puljongikuubik ja veidi karrit. Supi juurde sobivad hästi ka krutoonid, samas ei ole need esmatähtsad. 

Koori ja tükelda porgand ning pane vette keema. Lisa ka tükeldatud roheline sibul (või sellerivars) ja puljongikuubik. Lisa karri (ära priiska!) ja muud maitseained. Keeda kuni porgand on pehme. Veetase võiks olla köögiviljadega samal tasandil. Üleliigne kurna ära. Püreesta blenderis või saumikseris. Kui kasutad krutoone, lisa need serveerimisel supile. 

Lõppversioonist küll pilti ei teinud, aga jagan teiega seda, mis sai tehtud täitsa algusjärgus. Mulle nii kohutavalt meeldis, kuidas porgand ja roheline sibul omavahel kokku klappisid. Vähemalt värvide poolest :D 

Kommentaarid

  1. Mina armastam palavalt seda porgandisuppi: http://toidutare.ee/road/eelroad/117CB/

    Koriandrit ei ole ma kunagi lisanud, kuid ingver on esmatähtis ja seda ei tohi kindlasti unustada! Lisaks varun alati ka sidrunit, millega maitset lõpus timmida. Serveerides raputan peale riivjuustu, krõbedaid röstsaiakuubikuid ja seemnesegu. Toidab ka kõige näljasemad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lugesin seda retsepti ja ehk ma kujutan seda ette, aga tundus palju maitsvam variant, kui see, mis ise tegin :D Nüüd tekkis tunne, et peaks seda versiooni ka mingi aeg proovima. Äkki muutub ka minu arvamus porgandisupist.

      Kustuta

Postita kommentaar